Fer Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 drgania na kierwnicy ? Drgania są od nie wyważonych kół/krzywych felg/nierównej nawierzchni. Przerabiałem to u siebie, opony 205/60/15, miałem już mocno styrane opony, mimo wyważenia były bicia wyczuwalne od 100-110km/h. Po kupnie nowych opon i dobrym wyważeniu nie ma tego efektu do V-Max (u mnie ofc ) czyli 140-150km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 no ja mam felgi 16tki nówki wiec proste są i chce oponke 195/50 tyle ze uzywke bo narazie mnei na nóweczke nei stac =/ i włąsnie troche sie tego boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinbergen Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 polecam sklep internetowy http://www.oponytanio.pl/ bardzo tanio!!! [ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 11:01 ] no ja mam felgi 16tki nówki wiec proste są i chce oponke 195/50 tyle ze uzywke bo narazie mnei na nóweczke nei stac =/ i włąsnie troche sie tego boje ja mam 205/50/16 i nie narzekam jest ok 195 za waskie :æ9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 no opoonki zeczywiscie tanie a jak jest z tymi markami ?? czy opłąca sie brać opone firmy "krzak"?? ja chyba załoze 195. pzdr [ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 14:54 ] no opoonki zeczywiscie tanie a jak jest z tymi markami ?? czy opłąca sie brać opone firmy "krzak"?? ja chyba załoze 195. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 jeśli za "krzak" uważasz opony made in China to daj se spokój jeśli ci życie miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 mam na mysli opony firmy : Sportstrada Runway Matador Speedo Nankang Nexen Marshal Maxxis Falken GT Radial czy ktoś słyszał cos o tych firmach ?? a z jakiego kraju sa to pojecia nie mam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Falken Jak znasz firmę Toyo, to powinieneś i Falkena znać, jest to bardzo dobra japońska oponka http://www.falkentire.com/ oraz w Japonii znany z silnego teamu w drifcie :diabel: Nexen jeszcze ponoć uchodzi w tłoku, oraz Matador do toczenia się po ulicy, ale reszty nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 no o falkenie słyszałem a co do matador to nie wiem a czy słsyzłem moze cos o firmie goodride ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_mitura Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Panie i Panowie przekopałem forum i jakos nie znalazłem interesującego mnie tematu dlatego piszę Czy ktos z Was używał impregnatów do opon, past do opon itp specyfików. jestem świezym uzytkownikiem samochodu i jeszcze błądzę więc będę wdzięczny za opinie. Kupiłem uzywane opony i zastanaweaim się czy przed ich założeniem nie potraktować ich jakimś środkiem do konserwacji co to czerni, konserwuje, daje większą elastycznośc oponom? Czy to tylko taka ściema producentów tych środków w celu nabijania sobie kieszeni? Pozdrawiam i dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 [Dziękuję Ci Maras....tylko ta Krzemieniecka strasznie na odludziu jest :/ Ja zmieniałem oponki na Rakowej może tam masz bliżej (taki zakład z zółtym napisem )?! Tylko nie ustawiaj u nich zbierzności !!! Ale z oponami są za pan brat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Kupiłem uzywane opony i zastanaweaim się czy przed ich założeniem nie potraktować ich jakimś środkiem do konserwacji co to czerni, konserwuje, daje większą elastycznośc oponom? Czy to tylko taka ściema producentów tych środków w celu nabijania sobie kieszeni? Pozdrawiam i dzięki z góry. Piotrek ja używam takich preparatów (pianka i spray), do tej pory na oponach używanych co znacznie poprawiło ich wygląd, a działanie jakieś też jest bo woda spływa jak "po kaczce" z takiej oponki, w nówkach myślę też warto, opona ładnie się błyszczy i ma "głębszy" kolor, no i pewnie jakoś też taki środek konserwuje. Niektóre z tych preparatów mają też filtr UV, który zapobiega płowieniu gumy. Ja myślę że warto... a zmieniałem oponki na Rakowej może tam masz bliżej (taki zakład z zółtym napisem )?!Tylko nie ustawiaj u nich zbierzności !!! Ale z oponami są za pan brat Rafalski dziekuję, oponki dzisiaj dostałam i już mam założone, pojechałam do "starego znajomego" Ale powiem Wam że zupełnie inna jazda na tych nówkach, cichutko, mięciutko, super :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Go_nia, czarna Mambo to niech Ci się jeździ :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_mitura Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 wielkie dzięki a czy polecasz cos konkretnego z preparatów czy obojetnie aby zastosowac coś w środku przedziału cenowego na allegro tego mnóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 wielkie dzięki a czy polecasz cos konkretnego z preparatów czy obojetnie aby zastosowac coś w środku przedziału cenowego na allegro tego mnóstwo Piotrek ja używałam pianki, a teraz mam spray, jutro sprawdzę jakiej firmy bo wożę go w bagażniku. Kupowałam w markecie, pełno tego i w różnych cenach. Przepraszam że "jutro" się trochę przeciągnęło w czasie-skleroza :> kliknij TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Hej, kupiłem felgi 16" 7J ET 35 do swojej Primerki, w związku z tym przymierzam się do zakupu opon. Przegooglowałem temat dość dokładnie i wiem już że minimalna szerokość do 7calowych felg to 195. Według przelicznika rozmiarów opon ( teraz jeżdżę na 195/60/15 ) najlepszym rozmiarem byłyby 195/55/16 i 205/50/16. Co do tego drugiego rozmiaru to felgi które kupiłem były na takich zimówkach i nic nie tarło, zastanawiam się jakby to było na 195/55/16, trochę się boję tego profilu 50. Tak więc reasumując czy ktoś z klubu ma założone w P11.144 opony 195/55/16 ? Czy nie ma problemu z tarciem o nadkola itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jeżeli nie tarło na 205/50 to na 195/55 tym bardziej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2311 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Jeżeli nie tarło na 205/50 to na 195/55 tym bardziej nie będzie. No właśnie niezupełnie bo : 205/50 = 102,5 mm 195/55 = 107,25 mm niby tylko 5 mm róznicy ale jednak P.S. Już kupiłem 205/50/16 jutro zakładam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sauron9 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Zgadza się, ale są jednocześnie węższe o centymetr. Zawsze można też założyć 195/50. Ale jak już kupione, to nie ma się co rozwodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fiooolka Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 a co myślicie o tych oponkach?? Firestone MULTIHAWK 175/70R13 82 T nadawałyby się do Białasa? w sumie zdecydowana jestem na Sava Perfecta, które mi polecił Piektor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Fioolka bierz FIRESTONE, nawet się nie zastanawiaj, niewielka różnica cenowa, a lepsze opinie i lepsza opona!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eszi Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 a co myślicie o tych oponkach??Firestone MULTIHAWK 175/70R13 82 T nadawałyby się do Białasa? w sumie zdecydowana jestem na Sava Perfecta, które mi polecił Piektor.. Z Savy dobre są ale zimówki-Sava Eskimo 3, letnie są słabiutkie, bierz Firestony dobra oponka w rozsądnej cenie, ale nie rewelka,bo montuja je w większości samochodów wyjeżdżajacych z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fiooolka Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 zdecydowałam się już na Firestone'y dzięki za rady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiauo Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ktore wybrac oponki toyo proxes cf 1 145,80 zl dunlop sport sp 01 141 zl obie rozmiar 185/60/14 ktos ma jakies doswiadczenia/ sugestie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Go_nia Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 ktore wybrac oponkitoyo proxes cf 1 145,80 zl dunlop sport sp 01 141 zl obie rozmiar 185/60/14 ktos ma jakies doswiadczenia/ sugestie ?? A jakie masz autko w ogóle? Bo ja przy 14" , szerokości 185 mam profil 55, przy wyższym licznik by mi przekłamywał...a co do oponek Toyo mają bardzo dobre opinie, jednak to oponki wyczynowe raczej wiec będą troszkę twardsze a co za tym idzie mniej komfortowe...no ale nie wiem jaki masz wóz :> i czy dla Ciebie to istotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damiauo Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 n15 3d 1.6 zalezy mi na utwardzeniu , przyczepnosci , przyczepnosci na mokrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi