Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Tu się witamy.

Strider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i ja wszystkich. Z racji że wątek się "przebudził" i ja melduję że od stycznia jestem posiadaczem 350Z w pomarańczowej wersji z 2006 roku EU. Przynaje auto rakieta w zakrętach:) Co do poprzedniego pytania to najlepszym ASO są własnę ręce:) Wiesz przynajmneij że zmieniasz olej i wiesz co zalewasz a sama wymiana to chwila roboty i banał:)

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich klubowiczów :) 

Miałem cały wstęp osobie napisany ale niestety wcisnęło mi się wstecz dlatego przywitam się krótko i zwięźle (lepiej dla was, mniej spamu do czytania :P ). 

Jestem w miarę świerzo (od 3 miesięcy) upieczonym posiadaczem Nissana 370z Touring (wersja US), autko chodziło już za mną jakiś czas, wcześniej myślałem o 350tka ale przegrała z Chevym Camaro, puzniej przymierzałem się do 370tki ale i ona przegrała z BMW aż wkońcu dzięki zbiegowi okoliczności tym razem BMW 6 przegło z Nissanem :).

Mimo iż uważam że autku brakuje... hmm kilku rzeczy to ma ono swój unikatowy charakter i dośc ostrego pazura i o czym dzięki naszej tegorocznej dziwnej zimie mogłem się bardzo szybko przekonać :D Przecież braki zawsze poprawić:P 

Tak czy siak aby nie przedłużać jeszcze raz witam i mam nadzieje że jest tu kilku aktywnych członków z trójmiasta bo jeżdże po tej obwodnicy, grunwaldzkiej i tylko pewna czarna Panamarema wie o co chodzi wieczorami, a że nie jestem z okolic tylko się tu sprowadziłem to nie znam rynku (kto, co, jak, gdzie kiedy, sklepy warsztaty itd :)

TomZ350: Witamy w ojczyźnie ja wruciłem 1,5 roku temu po 12 latach, badź silny, walcz i uważaj na policję zza krzaka :D a i bron boze nie wymieniaj prawka teraz nie moga Ci dać punktów :D Ja mimo wielu spotkań z panami policjantami tylko zbiedniałem ale punkcików żadnych :P

Witaj.

Nie jesteś sam w Trójmieście (choć raczej nie ma tu dużo zetek...).

Niestety mimo, że już tu trochę jeżdżę swoją 350tką, to raczej nie pomogę z poleceniem warsztatu - sam bym chciał znać jakiś dobry :)

Hej, 

Sorki za późne odpisanie ale coś nie otrzymałem powiadomienia o aktywności :) 

Fajnie usłyszeć kogoś na forum z 3miasta, musimy się umówić na jakieś piwo albo może zjechać się większą grupą, pogadać, pooglądać i po porównywać :P. 

Ja z mojej strony wypróbowałem już ASO Nissana przy grunwaldzkiej w Gdańsku i zdecydowanie nie polecam, już pomijam fakt że mają garb przez który bez zgrzytu zderzaka sie nie przejedzie to do tego obsługa fatalna trochę, na wszystko trzeba czekać i zawsze (byłem 3 razy) tak na "lachę" robione....

Teraz otworzył się jakiś nowy warsztat dla Japończyków na Rzemieślniczej w Sopocie, i musze przyznać że chłopaki biegają załatwią za mnie wiele spraw (choć nie mają doświadczenia z Zetkami, ale się przyznają do tego) a autko odświeżone, odkurzone podczas wstępnego przeglądu hamulców bez opłaty itd, dziś zmieniają mi tarcze i klocki na porządne EBC i jak na dziś planuje ich nauczyć Zetki aby się wyrobili tak więc jak chcesz mogę zdać raport na ich temat jak już ułorzą się hamulce :)

Tomi69, 

A z Tobą to muszę pogadać bo widzę że już masz trochę doświadczenia z tymi autkami, i pełno Cię na forum  :)

D. 

• 3 tygodnie później...

Witam :)

Od miesiaca jestem posiadaczem 350.Na forum mozna wyczytac wiele ciekawych rzeczy i chwala wam za to :) Postaram sie w miare wolnego czasu uczestniczyc w "zyciu forum" 

P.S. Jak zmienie klawiature to beda polskie znaki :P

• 4 tygodnie później...

Hej :)

Postanowiłam się przywitać mimo, że zakup planuje dopiero za jakies 1, 5 roku, to chciałabym uzyskać jak najwięcej cennych informacji i porad. W miarę możliwości będę starała sie udzielać na forum :)

Serdecznie pozdrawiam.

Majka

W dniu 12.05.2014 o 06:21, Majames napisał:

Hej :)

Postanowiłam się przywitać mimo, że zakup planuje dopiero za jakies 1, 5 roku, to chciałabym uzyskać jak najwięcej cennych informacji i porad. W miarę możliwości będę starała sie udzielać na forum :)

Serdecznie pozdrawiam.

Majka

Witamy :)

Witam wszystkich, długo szukałem samochodu, chciałem kupić 350z, ale od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem 370z. Wcześniej jeździłem RX8, ale w Nissanie jestem zakochany odkąd do niego wsiadłem i bije Mazdę pod każdym względem. Pozdrawiam wszystkich.

W dniu 12.05.2014 o 16:42, Chudy23 napisał:

Witam wszystkich, długo szukałem samochodu, chciałem kupić 350z, ale od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem 370z. Wcześniej jeździłem RX8, ale w Nissanie jestem zakochany odkąd do niego wsiadłem i bije Mazdę pod każdym względem. Pozdrawiam wszystkich.

Witamy kolejnego Zetkowicza na forum. Grautulacje świetnego zakupu, z Zety będziesz bardzo zadowolony. Planujesz jakieś mody? :)

W dniu 12.05.2014 o 18:17, Łukasz83 napisał:

Witamy kolejnego Zetkowicza na forum. Grautulacje świetnego zakupu, z Zety będziesz bardzo zadowolony. Planujesz jakieś mody? :)

Modyfikować raczej nie będe, jeżeli już to myślałem o całym układzie wydechowym żeby bardziej ludzi straszyć :whistle: ale to nie w tym roku. Narazie myślę o felgach na zimę bo mam zamiar używać samochodu również w zimie.

NIe jest łatwy do prowadzenia w zimę, ja raz wyjechałem na śnieg na letnich oponach i musiałem dzwonić po brata by pomógł mi wepchnąć zetę z powrotem do garażu, bo mieliła w miejscu na każdym biegu :samochod-rodzinny:

Haha ale jak dasz zimowe kapcie to powinno być lepiej

W zimie to tylko na zimówkach, planuje kupić jeszcze jeden komplet oryginalnych 18" i jakieś dobre zimówki. Jeździłem w zimie BMW na zimówkach Goodyeara i samochody z przednim napędem w górach nie dawały rady a na tych wdrapałem się wszędzie ;)

• 3 tygodnie później...

Witam, nieśmiało przymierzam się do Zetki w manualu, mam nadzieję, a wręcz jestem pewny, ze znajdę u dużo iformacji potrzebnych zarówno przy kupnie jk i dalszej eksploatacji. pozdro dla wszystkich urzytkowników

Edytowane przez lalamido

Witam,

Jestem  Mateusz i planuje na jesień zakup Zetki :) no chyba że finanse pozwolą szybciej ;D

Edytowane przez TheMan