Bydle Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A wiesz jakie średnice maja te rury tym zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Średnice rur to: - Średnice zewnętrzne: 60mm. - Średnice wewnętrzne: 57,5mm. Wymiary tłumików środkowych (przelotowych): - Średnica zewnętrzna: 101mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Oj będzie darło mordę Jak katalizatory są na swoich miejscach to Turboworks bardzo fajnie brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Ja bym zrobił jeszcze inaczej. za każdym razem piszecie o org. replikach, podrubach które i tak nic nie dodają mocy jedynie czego się oczekuje to dźwięku. bywałem na różnych spotach zlotach organizowanych wyścigach i zazwyczaj wszystkie wydechy sprowadzane czy to w innych samochodach czy w Z brzmią jakoś tak bez wyrazu... Ja osobiście uspawałem przelot 2.5 cala i jest za***iście na żywo brzmi jeszcze lepiej Edytowane 5 Stycznia 2015 przez 35zdawid1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Przypomianm ze mam juz zalozone inne kolektory wydechowe (dluzsze niz te chinczyki z allegro) wiec pasowalo by dalej pociagnac wydech. Oj będzie darło mordę Jak katalizatory są na swoich miejscach to Turboworks bardzo fajnie brzmi No wlasnie chetnie bym wyrzucil katalizatory, wsadzil downpipe'y i podjechal do Ciebie Coobcio zebys mi wylaczyl sondy w kompuetrze zeby bledow nie wypluwalo. Co do przelotu to boje sie ze bedzie za glosno a ja czasami jezdze w dluzsze trasy - srednio raz w tygodniu w Warszwie jestem - i boje sie zeby wydech nie byl meczacy w takim przypadku. Dawid a Ty masz kompletny przelot od kolektorow do samego konca czy masz jakiekolwiek tlumiki? Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 u siebie zakładałem replikę HKS, niby kupiłem droższy zestaw o wiekszej średnicy a i tak nie obeszło sie bez przerabiania aby wszystko pasowało jak igiełka więc lepiej odrazu liczyć +500zł za poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A ile dales za swoj? I jaka srednica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Mam w miejsce katalizatorów małe tłumiczki później idzie środkowy i końcowy generalnie wygląda podobnie do serii. tłumiki są też przelotowe w środku idzie rura z siatki z jakimś wygłuszeniem. Nie jest mega głośno ale po 2-3 godz jazdy głowa może zacząć boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A masz zdjecia swojego wydechu? I czy mozesz podeslac link do tych tlumikow przelotowych ktore ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wydech robiłem w firmie rm motors w Olsztynie. Oni są producentami tych tłumików i robili mi je w tym samym czasie co był spawany wydech to ich oferta nie ma takich akurat jak u mnie ale wiadomo że chodzi o to samo http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=rm+motors&bmatch=seng-v6-p-sm-1-mt-1209 Nie wiem czy znajdę zdjęcia jak coś to wjadę na podnośnik w tygodniu i je prześlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 A mozesz mi na pw wysłać ile cie ta przyjemność kosztowała łącznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 noo też byłbym ciekaw jaka cena wyszłaby zakładając wyjście z oryginalnej stockowej wersji wydechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ja zapłaciłem mało bo miałem niecodzienną okazję a tak normalnie to 3- 3.5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ale z kwasowki pewnie masz a ja akurat bym zrobił z normalnej. W srode podjade do jednego typa i zobaczymy co mi powie a jak nie bedziemy dalej kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Davidowa Zetka bardzo przyjemny dźwięk wydaje. Ps. między zmianami biegów takie zgrzytanie słyszę jakby panewka stukała - to z wydechu te odgłosy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Ten film był nagrany ze 3 lata temu do tego stożek wtedy siedział i to on raczej takie dźwięki wydawał a panewki po dziś dzień chodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 A to może stożek hehe takie syczenie bzyczenie przy zmianie biegów Fajnie Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) u mnie jest głośno lubię to długie kolektory robią robote , wygłuszone i cały ukl. to daje power'a. Ten silnik dużo nie potrzebuje, aby dobrze gadał . ...ale stożek uja daje w Z.etkach czytałem lepiej KN i org dolocie , czy ja juz mylę pojęcia........ hihihi Edytowane 16 Stycznia 2015 przez razzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 u mnie jest głośno lubię to długie kolektory robią robote , wygłuszone i cały ukl. to daje power'a. Ten silnik dużo nie potrzebuje, aby dobrze gadał . ...ale stożek uja daje w Z.etkach czytałem lepiej KN i org dolocie , czy ja juz mylę pojęcia........ hihihi Coobcio chwali mój dolot http://www.jimwolftechnology.com/customer_part_detail.asp?PartID=350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mam identyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Coobcio chwali mój dolot http://www.jimwolftechnology.com/customer_part_detail.asp?PartID=350 jak byś popatrzył na zabudowanie stożka i sam filtr to jest baaaaaaaaardzo podobny do K&N. a powiedz o góry tez jest czymś zamykany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Od góry jest otwarty. Największa jego zaleta to że ma kształt lejka i przyspeisza wpadanie powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Sądzicie , że ma sens zamykać filtr od góry? Wydaje mi się , że nie daje to jakiejś szczególnej izolacji cieplnej. Ja mam doprowadzenie zimnego powietrza spod zderzaka plus wloty w masce i jak deszcz nie pada to nie zakładam tej pokrywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emce Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 a ja troche odkope panowie co najepiej zrobic zeby poprawic troche dzwiek w zetce, ktos kiedys napisal ze wywalenie tlumika srodkowego daje fajny efekt. ktos ma tak zrobione? bo ostatnio ogladam filmiki bez koncowego tlumika i tez zle nie ma ale boje sie zeby to bylo zbyt glosno troche na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) to jest mega! Edytowane 21 Maja 2015 przez micho196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi