Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] NissanConnect 2 - aplikacje i nowości

huckster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 13.06.2016 o 17:29, JACKO29 napisał:

.... nissan tłumaczy się z opóźnień tym,że zbierają dane od dealerów odnośnie map i zapotrzebowania co do aktualizacji ....

Sorki ale głupszego wytłumaczenia to dawno nie słyszałem. "zapotrzebowania co do aktualizacji" - śmiech na sali. Niech "wklepią" tam mapy z bitwy pod Grunwaldem. Mapy na 2016/17 mają dane z Q3/2014 a tak naprawdę z Q3/2013. Z tak "świeżymi" danymi to należałoby zrobić to co robią dla Hyundaia, czyli dają za darmo http://www.dobreprogramy.pl/Mapy-HERE-poprowadza-europejskich-wlascicieli-aut-Hyundaia,News,73860.html

faktycznie ten Nissan liczy za sytem nawigacji tak jakby aktualizacje były w tybie online non stop :) :) :)

czasami mam wrażenie ,że nikt w Nissanie do końca się nie interesuje tym co produkują/sprzedają i co sądzą o nich ich Klienci :(

Gość Andrzej G
  W dniu 14.06.2016 o 05:43, BartoszN napisał:

.... czasami mam wrażenie ,że nikt w Nissanie do końca się nie interesuje tym co produkują/sprzedają i co sądzą o nich ich Klienci :(

Ja od dawna nie tylko mam takie wrażenie, ale wręcz jestem tego pewien. Szanują nas dopóki nie odbierzemy z salonu nowego auta ... a później mają nas w d--ie. Na kartach dostajemy mapy HERE ... tyle że sprzed kilku lat. To co inni już dawno wywalili na śmietnik, Nissan wciska nam za 5 stówek jako nówki, zmieniając na karcie tylko nalepki. Trudno to inaczej zakwalifikować, jak oszustwo

Trudno nie odnieść takiego wrażenia,skoro oni zbierają dane o dealerów a nie z aktualizacji w terenie,to inaczej nie będzie.Miałem kupić Adayo,ale wstrzymuję się bo myślę o CX5 :D

Gość Andrzej G
  W dniu 14.06.2016 o 06:45, JACKO29 napisał:

Trudno nie odnieść takiego wrażenia,skoro oni zbierają dane o dealerów a nie z aktualizacji w terenie,to inaczej nie będzie.

Nissan nie ma w tej materii nic do zbierania, ani w terenie, ani na Marsie. Dostaje to za co płaci ... widać stare mapy są tańsze.

Baza fotoradarów zeszyta w najnowszych (wg. Nissana) mapach, to woła o pomstę do nieba - są w niej jeszcze atrapy fotoradarów, które dawno znikły z naszych krajobrazów

Edytowane przez Andrzej G

Jacku !

Od lat patrzę na Twoje zdjęcie .... a Ty od zawsze myślisz :) Ja już byłem przekonany że Mazdą  jeździsz !!!

Na wstępie bardzo nisko kłaniam się Kolegom , Koleżankom i Przyjaciołom !!! CZEŚĆ !

Wpadłem tu na chwilę bo też nabyłem ten cud techniki(nawigację)Mazdy i teraz się z tym oswajam ;)

Tak jak w Nissanach z aktualizacją jest do tyłu . Zapewniają ,że przez 3 lata -2 razy do roku aktualizują za free i robi się to samemu . Tyle ,że jeszcze w tym roku nie zdążyli z nową aktualizacją .... może też jak ktoś wspomniał "zbierają" .... ;)

Za mapy wołają przy zakupie 2100zł ale już serwis chce 700zł więcej (za co ?) . Nie ma tak dobrze jak w Nissanie ,że można kartę SD odsprzedać, odstąpić bo po przejechaniu 100km wczytuje vin samochodu i jest przypisana a w innym aucie nie zadziała . Stąd też tak się "cenią" choć są już 'przecieki" a przemycane oryginały za rozsądne ceny.

A tak w ogóle to żeby ten mebel "monitorek" nie stał po to by go tylko odkurzać i nie zagracał a dodatkowo bym musiał "przyklejać" smrtfona to z "konieczności " go "uzbroiłem"... :D  Fajnie też jest ,że wskazania nawigacji pokazywane są w "szybce" Head- Up Display.

A tak w ogóle to jeżdżę już 3m-ce i jestem mega zadowolony ale .... wspomnienia i sentyment do Nissana pozostał !

Serdecznie Was pozdrawiam !

Adam.

Edytowane przez nowy 2011

Gość Andrzej G
  W dniu 14.06.2016 o 07:58, nowy 2011 napisał:

...  Za mapy wołają przy zakupie 2100zł ale już serwis chce 700zł więcej (za co ?)

Widocznie wychodzą z założenia, że użytkownicy Mazd, to sami idioci oderwani od rzeczywistości. W Nissanie jeszcze w styczniu 2016 było podobnie - ćwierkali za kartę z 2014 (rzekomo najnowszą) ok. 2000 zeta. Dopiero od chyba kwietnia zjechali z cenami do ok. 500 zeta. Ale w niektórych ASO życzą sobie 800.

Wracając do kart navi Mazdusi, to zerknij do oferty http://allegro.pl/mazda-mzd-connect-navteq-mapa-europa-2016-sd-nowa-i6260212421.html

Solidny sprzedawca. Ja kupowałem u niego kartę do swojego Pulsara, kilka osób które znam, też się u niego zaopatruje i mogę go polecić z czystym sumieniem.

No to wygląda na to , że ten cały NC2 jest w aucie tylko po to żeby mieć na nim widok 360 z kamer i duży wyświetlacz w radio jeżeli akurat się radio nie zatnie i działa - trudno - jeżeli faktycznie jest tak jak piszecie to będzie to tylko dodatek do QQ w wersji tekna a navi będzie na telefonie - bardzo mnie ostatnio przekonała do siebie nawigacja z Google Maps i pewnie jeżeli będzie potrzeba użycia nawigacji to właśnie ta będzie moją głowną

Andrzej-u G

Naprawdę szanuję prawa autorskie, piractwa też nie popieram ale to co robią producenci aut to monopol i rozbój  .... :devil: Ja tego nie toleruję i dlatego chętnie bym utworzył jakiś "kontrmonopol" ! :bezradny: Ponieważ ja  "drobny konsument" nie mogąc się przeciwstawić temu więc zrobiłem wcześniej tak jak sugerujesz - dokonałem właśnie takiego zakupu karty SD ! Podobnie ma się sprawa z akcesoriami ale w tym temacie jest jeszcze jakaś alternatywa ...

:buzki:

Gość Andrzej G
  W dniu 14.06.2016 o 12:01, nowy 2011 napisał:

Andrzej-u G

Naprawdę szanuję prawa autorskie, piractwa też nie popieram ale to co robią producenci aut to monopol i rozbój  .... :devil: Ja tego nie toleruję i dlatego chętnie bym utworzył jakiś "kontrmonopol" ! :bezradny: Ponieważ ja  "drobny konsument" nie mogąc się przeciwstawić temu więc zrobiłem wcześniej tak jak sugerujesz - dokonałem właśnie takiego zakupu karty SD ! Podobnie ma się sprawa z akcesoriami ale w tym temacie jest jeszcze jakaś alternatywa ...

:buzki:

Nie wiem dlaczego w odpowiedzi piszesz o prawach autorskich, czy piractwie. Namiar który Ci podałem nie ma z piractwem nic wspólnego. Kupiłem od tego dostawcy oryginalną kartę SD, z najnowszymi mapami do mojego auta, w oryginalnym zafoliowanym opakowaniu. To, że centralni importerzy i dealerzy tak wyśrubowali ceny, że indywidualnym ludziom opłaca się kupować hurtowo i sprzedawać w detalu po rozsądnej cenie, to tylko z korzyścią dla nas. Nie widzę w tym nic zdrożnego, niemoralnego, czy naruszającego czyjekolwiek prawa. Ale jeżeli ktoś woli kupować kilkakrotnie drożej i nabijać przepastną kabzę dealerom, to oczywiście nie mam nic przeciwko.

PS.

Ta Mazdusia do której się przymierzasz, też bardzo mi się podoba ... no i ten kolorek :zwyciestwo2::spoko:

Edytowane przez Andrzej G

Nowy Andrzejku już się kula Mazdeczką :D

Gość Andrzej G
  W dniu 14.06.2016 o 14:54, JACKO29 napisał:

W profilu wyczytałem, że ... cyt. "Silnik:Będzie - Mazda CX 3", dlatego pisałem o przymierzaniu :dribble:

Za miesiąc z kawałkiem kończy mi się bezpłatna subskrypcja na aplikacje w nissanconnect, na koncie widzę subskrypcje uzupełniającą ale klikanie odnów nie daje żadnych rezultatów i opisu jakiegoś brak, co dalej za miesiąc...

czy ktoś już robił cos z tym?

W dniu 14.06.2016 o 14:54, JACKO29 napisał:

Toruńczyk udziela się na forum Mazdy ;) chciałem kupić Mazdę, ale dealerom nie zależy.

Andrzej-u G - ja właśnie na allegro kupiłem kartę SD . Ale żeby mi ktoś nie wytykał .... napisałem też taki "wstęp"... :;)

MKa - taka jest smutna prawda o Dilerach Mazd . Pewnie będzie im zależeć dopiero jak te auta będą zalegać na placach . A tak to klient "musi się kłaniać" nie mówiąc o jakichkolwiek negocjacjach  :thumbsdown:  Czasami jak się uda to w gratisie jakiś  gadżet dostaniesz .:( Ja chyba za dużo dostałem (wg ich "wspaniałomyślności") dlatego przy odbiorze auta nawet drobnej różnicy w cenie między tymi gadżetami "nie odpuszczono" . Oczywiście mi "wypomniano" , że i tak b.dużo ugrałem  ... i 250 zł dopłaciłem . Śmieszne to ale prawdziwe :D

W temacie MZD Conect  to na bezpłatną subskrypcję (pogoda, ceny paliw ) Mazda "obdarowała nas "aż" na dwa miesiące :thumbsdown:

:wave:

W dniu 14.06.2016 o 04:31, kubalon napisał:

3Rni a masz namiar na nowszą czy tak z zazdrości :-))

Jacko czy zwróciłeś uwagę na jakość dźwięku z głośników po aktualizacji,mam wrażenie że jest trochę lepiej.

Masz na myśli jakość dźwięku w komunikatach nawigacyjnych po aktualizacji mapy?

W dniu 14.06.2016 o 12:59, Andrzej G napisał:

Kupiłem od tego dostawcy oryginalną kartę SD, z najnowszymi mapami do mojego auta, w oryginalnym zafoliowanym opakowaniu.

Z czystej ciekawości (bo i tak nie wydam 350 zł na dane sprzed 3 lat), karta była w zafoliowanym DVD-BOX?

Mam pytanie, w piątek odbieram auto czy wg was powinna być już tą nowa wersja oprogramowania? Czy liczy się data zamówienia. 

Gość Andrzej G

Liczy się data skompletowania auta w fabryce - tak przynajmniej mnie to tłumaczono w Centrali Nissana. Nie ma tu nic do rzeczy zarówno data złożenia przez Ciebie zamówienia, czy też odbioru auta.

W dniu 14.06.2016 o 09:50, rafiros napisał:

No to wygląda na to , że ten cały NC2 jest w aucie tylko po to żeby mieć na nim widok 360 z kamer i duży wyświetlacz w radio jeżeli akurat się radio nie zatnie i działa - trudno - jeżeli faktycznie jest tak jak piszecie to będzie to tylko dodatek do QQ w wersji tekna a navi będzie na telefonie - bardzo mnie ostatnio przekonała do siebie nawigacja z Google Maps i pewnie jeżeli będzie potrzeba użycia nawigacji to właśnie ta będzie moją głowną

Nic dodać, nic ująć. Ja osobiście polecam uchwyt od iOttie a oprócz Google Maps i Yanosika do instalowanie Drivemode. Dla mnie ta aplikacja to absolutny must have. Świetny interfejs pozwala połączyć te wcześniej wymienione jak i inne appki. Drivemode dobrze gra przez Bluetooth, nawet potrafi odczytywać na głos przychodzące wiadomości. Fabryczny Nissan Connect tutaj wymięka.

W dniu 15.06.2016 o 06:25, seta21 napisał:

Masz na myśli jakość dźwięku w komunikatach nawigacyjnych po aktualizacji mapy?

Może nie tyle co w mapach a w radiu, ale oka wydłubać nie dam może to pobożne życzenie, niemniej takie odniosłem wrażenie.