pawcio Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Polecam. Początkowo miałem butelkę 50ml wystarczyła na 4 razy. Ja myję co tydzień oba auta - fakt że szamponem o neutralnym PH. Na jednym mam ceramikę a na 2-gim tylko to mleczko. http://detailingshop.pl/pl/p/GYEON-Q2M-Prep-1000ml/1299 tego też używasz? I jak spisuje się ceramika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 tak używam tego też. Fajnie odtłuszcza. Mam jeszcze to do usuwania zabrudzeń typu smoła. http://detailingshop.pl/pl/p/GYEON-Q2M-Tar-500ml/1270 Ceramika...super. Naprawde chroni i zabezpiecza. Połysk fajny a mycie znacznie łatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Śmalec 845 jest super , ale korek od butelki jest wadliwy jak podejdzie dużo wosku to nie można solidnie zakręcić butelki . Zakupiłem sobie dozownik z samoczyszczącym się korkiem firmy Meguiars , pojemność jest taka sama jak butelki Śmalcu 473ml Testowałem wczoraj działanie korka, śmalcując granitowy pomnik rodziców aby pomnik pięknie lśnił Bajka pięknie dozuje na pad śmalcem o wiele mniej marnuje się Śmalcu!! https://www.meguiars.pl/sklep-online/detailer-line/akcesoria-detailer-line/16oz-dispenser-bottle-detail.html Dozownik polecam wszystkim używających 845 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 To je dobre...sam straciłem trochę śmalcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Buteleczka jest na Patencie kosztuje grosze a oszczędza śamlec ,co by nie wypłynęło za dużo na pad jak z oryginalnej butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ale nowymi MODERATORAMI obrodziło - gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Bój się narodzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Mam już komplecik. Teraz tylko trzeba znaleść czas. Wymiana oleju w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Zacny komplet Glass Cleanera to ci starczy do końca życia przecie to mocny koncentrat Wymiana oleju a płukanki nie widzę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Nonono! Pawcio,zaszalałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Jestem wyznawca zasady jak się bawić to się bawić Płukanki nie ma bo w ASO raczej mi tego nie zrobią bo i tak wszyscy się dziwią że zmieniam. Glass clenera śmiało można używać tez w domu, wiec się nie zmarnuje żona się ucieszy Edytowane 17 Października 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Jestem wyznawca zasady jak się bawić to się bawić Pawcio , daj adres podstawię Ci swojego na próbę Płukankę wlej sobie sam bez wiedzy ASO Na kilka kilometrów przed bramą , jeśli chcesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Tym razem już za późno. Właśnie wróciłem z wymiany. BTW. Jaką płukankę stosujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 L&M 500ml profilaktycznie. Na zasyfione nagarem silniki to rozpuszczalnikowe Forte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Czyli coś takiego? http://mccar.pl/dodatki-do-oleju-ford/2994-plukanka-do-silnika-liqui-moly-lim2662.html?utm_source=googlemerchant&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=plukanka-do-silnika-liqui-moly-lim2662&gclid=CjwKEAjws5zABRDqkoOniLqfywESJACjdoiGlA8QrVVX_1mP43K3cqQGVprMVzRsuGXSFj3jshj32hoCMCHw_wcB Myślałem że chodziło wam o podłączenie na krótko wężykami. To póki co u mnie nagarów raczej nie było może za 17 000 będzie z płukanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Ja wymieniam bardzo często olej bo co max 8000km aaaa i tak szklanka się przypchała syfem i płuczę teraz namiętnie co wymianę oleju, bo mnie nie stać na wymianę 16 szklanek bo jedna padła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Panowie 6 godzin poświęcone na : mycie auta myjnia bezdotykowa odtłuszczenie K2 T6 Klient woskowanie K2 Quantum zewnętrzne czarne elementy czernidłem K2 Bono Black felgi K2 Felix opony K2 Sigma plastiki wewnątrz i kokpit K2 Omega elementy skórzane K2 Letan Na szyby nie starczyło sił I niech mi ktoś napisze jeszcze , że nie umyłem po myjni szamponem na dwa wiaderka to się załamię - przecież to chyba dnia by brakło . Ale efekt jest - na zdjęciach widać - ale czy to był mój pierwszy i ostatni raz - raczej tak - to trzeba mieć czasu i siły jak do pracy na budowie. Edytowane 21 Października 2016 przez rafiros 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 No ladnie to koledze wyszlo, zle zgodze sie z twierdzeniem ze to gra warta swieczki, zaraz spadnie deszcz albo rozsypia jakies badziewie na drodze. Ja myje na bezdotykowej i na dwa wiaderka Meguiar's Ultimate Wash & Wax i mieszcze sie w mniej niz 2h. Plastiki i opony okazjonalnie chemia od Turtle. Tapicerke skorzana i plastiki we wnetrzu co 3 miesiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Ja dziś zakupiłem u siebie Wash&Wax Megsa i z rozrobionym w wiadrze na myjnie aby tylko spłukać Ten szampon koncentrat to kozak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 To jest sposób i metoda - z wiadrem na myjnie - następnym razem też tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Panowie 6 godzin poświęcone na : mycie auta myjnia bezdotykowa odtłuszczenie K2 T6 Klient woskowanie K2 Quantum zewnętrzne czarne elementy czernidłem K2 Bono Black felgi K2 Felix opony K2 Sigma plastiki wewnątrz i kokpit K2 Omega elementy skórzane K2 Letan Na szyby nie starczyło sił I niech mi ktoś napisze jeszcze , że nie umyłem po myjni szamponem na dwa wiaderka to się załamię - przecież to chyba dnia by brakło . Ale efekt jest - na zdjęciach widać - ale czy to był mój pierwszy i ostatni raz - raczej tak - to trzeba mieć czasu i siły jak do pracy na budowie. A jak długo tak będzie się świecił??? 6h na mycie i polerkę??? To już kobita mniej wymagająca jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 To jest sposób i metoda - z wiadrem na myjnie - następnym razem też tak zrobię Tak ale szykuj 1l wódki dla pracownika na bezdotyku bo myć w ten sposób nie można na ich myjniach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Jacko - to ja tyle czasu na siebie nigdy nie poświęciłem i tylu kosmetyków nie miałem Czas przy tym całym myciu leci jak szalony - samo mycie , wycieranie , osuszanie to ponad godzina , odtłuściłem i zabrałem się za środek a tam to dopiero roboty. No i kilka przerw na złapanie tchu i kilka łyków piwa na ugaszenie pragnienia też było . Ale ma jeszcze pytanko - czym czyścicie chromowane elementy ? Edek - u mnie na wiosce na myjnie nikogo nie ma - 24h czynne to ja zawsze jadę z rana samego albo w nocy to żywej duszy nie ma - Twój sposób i ten szampon na pewno trzeba sprawdzić Edytowane 21 Października 2016 przez rafiros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Widzisz najeb.........się tyle godzin To warto nie zmywać przy każdym myciu K2 Quantum, Megs wash&wax ma naturalne pH wiedz nie zjada wosków a dodatkowo woskuje Polimerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Za tyle godzin to ja mając wprawe poloze ceramikę na całym aucie. A szampon który przywolujecie powyżej też mam Ale bez dodatku wosku. A kupiłem bo właśnie dla neutralnego ph. Wydajność masakryczna tego koncentratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi