MisilYE Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Sprawdziłbym na jakiejś innej antenie Jak testowałem radio na androidzie za 200 zł to odbierało na samym kablu od anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 2 godziny temu, Wojtek_PL napisał: W nissan qashqai wymieniłem na andka z oryginalnego. I po na nim odbiera tylko 3 może stacje. Więc chyba nie antena Wymieniłem radio na androida i nie mam problemów z odbiorem radia FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Mam QQ 2018 i wymieniłem standardowe radio na stację Dasaita. Wszystko działa bardzo dobrze, ale jest mały problem. W ustawieniach komputera samochodu w opcji "zegar" jest ustawienie czasu tylko z NC za pomocą GPS. Nie ma innych ręcznych opcji ustawienia czasu. Ustawienie było w NC i stamtąd komputer pobierał czas. Problem powstał w ustawieniu czasu po zdemontowaniu NC i zamontowaniu stacji Dasaita. M.in. wczoraj przy zmianie czasu nie ma możliwości zmiany czasu. Stacja na Androidzie prawidłowo pokazuje czas. Czy jest jakiś sposób na zmianę czasu w komputerze auta lub, czy można dodać inne opcje ustawień czasu w ustawieniach, oprócz za pomocą NC i GPS? Wiem, że niektóre modele mają w ustawieniach komputera inne opcje ustawiania czasu, nie tylko GPS. Sugestie...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 50 minut temu, wapidek napisał: Mam QQ 2018 i wymieniłem standardowe radio na stację Dasaita. Wszystko działa bardzo dobrze, ale jest mały problem. W ustawieniach komputera samochodu w opcji "zegar" jest ustawienie czasu tylko z NC za pomocą GPS. Nie ma innych ręcznych opcji ustawienia czasu. Ustawienie było w NC i stamtąd komputer pobierał czas. Problem powstał w ustawieniu czasu po zdemontowaniu NC i zamontowaniu stacji Dasaita. M.in. wczoraj przy zmianie czasu nie ma możliwości zmiany czasu. Stacja na Androidzie prawidłowo pokazuje czas. Czy jest jakiś sposób na zmianę czasu w komputerze auta lub, czy można dodać inne opcje ustawień czasu w ustawieniach, oprócz za pomocą NC i GPS? Wiem, że niektóre modele mają w ustawieniach komputera inne opcje ustawiania czasu, nie tylko GPS. Sugestie...??? Pisałem , w ustawieniach stacji w pozycji zegar odznaczyć synchronizację z GPS oraz zaznaczyć aktualizację według strefy czasowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Wskazania zegara stacji były i są prawidłowe (foto). Problem jest jak pisałem wyżej z zegarem komputera auta w liczniku. Tam nie mam żadnych ustawień, bo jest tylko info, że zegar bierze czas z GPS (foto), ale pewnie z oryginalnego odbionika NC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_PL Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 A włącz GPS automatic update time. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 @Wojtek_PL było to włączone i nic nie zmieniało w ustawieniach zegara komputera w liczniku. Natomiast czas w stacji, także działał poprawnie, łącznie z przestawieniem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_PL Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 A spróbuj odznaczyć użyj czasu podanego przez sieć i ustaw z ręki. No i czy masz aktualnie podłączony telefon do radia bt, a najlepiej czy radio jest podpięte do neta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 @Wojtek_PL spróbuję z ręki, a radio ma internet (wifi) i podłączony telefon (bt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 W instrukcji jest to opisane tak, że jeżeli nie ma oryginalnej stacji multimedialnej lub zestawu audio, to zegar powinien być ustawiany na wyświetlaczu między wskażnikami z pozycji jego ustawień przy pomocy przycisków na kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 @Czech ok, ale w ustawieniach komputera z kierownicy brak opcji ustawienia czasu. Jest tylko informacja o czasie z GPS, jak na zdjęciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Prawdopodobnie jest tak, że w ustawieniach komputera auta jest zapisana pełne wyposażenie i w tym momencie automatycznie szyną CAN czas jest przekazywany na wyświetlacz. Chińczyk chyba nie ma takiej możliwości. Może serwis Nissana ma na to jakąś radę? Lub zapytaj sprzedawcę "chińczyka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Nie wiem jak u Was ale u mnie po odznaczeniu w stacji to co napisałem , zegar aktualizuje mi się w samochodzie , zmienia czas na zimowy - letni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Jeszcze takie pytanie: czy kupując Dasaitę kupiłeś również moduł połączenie z szyną CAN . Albo jeżeli go masz to jest on uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) 22 minuty temu, Czech napisał: Jeszcze takie pytanie: czy kupując Dasaitę kupiłeś również moduł połączenie z szyną CAN . Albo jeżeli go masz to jest on uszkodzony. Moduł CAN jest chyba standardowo dawany do stacji . Jeżeli działają kamery to raczej moduł jest sprawny . Edytowane 27 Października 2020 przez Wojtek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 @Wojtek74 czy masz takie same ustawienia zegara w liczniku i ma stacji, jak na moich zdjęciach powyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 13 minut temu, wapidek napisał: @Wojtek74 czy masz takie same ustawienia zegara w liczniku i ma stacji, jak na moich zdjęciach powyżej... GPS - tak czas przez sieć - tak strefa czasowa - nie zobacz czy masz ustawiony zegar na 24 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 @Wojtek74 i inni, czy w ustawieniach komputera z kierownicy w opcji zegar macie też tylko taką informację, bez opcji wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Tak też mam identycznie. Ale korzystam z NC3 i nie mam problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Godzinę temu, wapidek napisał: @Wojtek74 i inni, czy w ustawieniach komputera z kierownicy w opcji zegar macie też tylko taką informację, bez opcji wyboru? Identycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 To jest tak jak wcześniej pisałem. Jeżeli auto ma w konfiguracji NC to nie ma możliwości ustawieniu czasu z panela centralnego zegarów. Pewnie Consult ma możliwość dokonania zmiany konfiguracji auta, ale czy potrafi to zrobić serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) @Wojtek74 jeśli w swojej stacji ustawisz ręcznie inny czas niż rzeczywisty (np. jest 10,22 a Ty ustawiasz 15,45), to czy na liczniku zmieni Ci na 15,45? Czy wszystkim posiadaczom J11 z Dasaitą podczas ostatniej zmiany czasu, przestawił się także zegar na liczniku? Edytowane 28 Października 2020 przez wapidek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badoo Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Dzień dobry od 2 miesięcy posiadam Qashqaia Tekna z 2016 r. Przeczytałem wszystkie strony tego tematu i chciałbym wiedzieć, czy mogę zmienić radio w swoim na opisywana tu Daistie, jeżeli w moim nie ma map wbudowywanych w system multimedialny tylko są na karcie SD. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiT Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 23 minuty temu, badoo napisał: Dzień dobry od 2 miesięcy posiadam Qashqaia Tekna z 2016 r. Przeczytałem wszystkie strony tego tematu i chciałbym wiedzieć, czy mogę zmienić radio w swoim na opisywana tu Daistie, jeżeli w moim nie ma map wbudowywanych w system multimedialny tylko są na karcie SD. pozdr Według mnie możesz, ale proponuje po zmianie dokupić router mobilny, aby mieć wifi w aucie i możesz instalować i aktualizować aplikacje, np. nawigacji (Google, Waze i inne). Rozwiązanie praktyczniejsze. Pozdr., Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badoo Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 28 minut temu, ZibiT napisał: Według mnie możesz, ale proponuje po zmianie dokupić router mobilny, aby mieć wifi w aucie i możesz instalować i aktualizować aplikacje, np. nawigacji (Google, Waze i inne). Rozwiązanie praktyczniejsze. Pozdr., Z dzięki WB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi