Gość IvanH Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) Tradycyjne pytanie o wstępną opinię dla tego auta. Jak by ktoś obeznany w Maximach chciał wstępnie ocenić to będę wdzięczny. Edytowane 9 Października 2009 przez IvanH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majamaja21 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Zastanawiam się nad kupnem almery http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10159352 co myślicie o tej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Witam, na wstępie chciałbym wszystkich powitać !!! Będe pisać na forum pod warunkiem zakupu auta, a już na 100% kiedy kupie Maxime. Dlaczego akurat Maxima ? Ponieważ sąsiad ma Passata, kolejny ma Audi A6 a ja chciałbym być nietuzinkowy na drodze. A mianowicie chodzi mi o dobre wyposażenie: klima, skóry, skrzynie automatyczną oraz co najważniejsze to spojrzenie sąsiada - niezastąpione. (tak na marginesie to jak taka Maxima się ma do Forda Focusa w dieslu 1.8, samochód raczej nowy, dodam, że właśnie jeździ takim mój sąsiad). Zanim rozpocznę poszukiwania chciałbym zapytać: wersja A 32- silnik 2 litry czy 3 litry ? Wersja Usa czy Europa ? Jeżeli chodzi o spalanie to wiem, że silniki są oszczędne i podobno o legendarnej niezawodności. Jak tylko pomożecie mi w wyszczególnieniu, które jest lepsze to od razu udaje się w poszukiwania. Czekam z niecierpliwością Edytowane 22 Października 2009 przez B 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Sprzedawca kłamie, napisał : "Witam sprzedam nissana maxime QX rok 1997 stan dobry moc 200km silnik 3.0V6 Polecam!!!!!!!!!!" - rok produkcji to 95 lub 96, - to nie jest 3.0 - moc to 140KM a nie 200 Grzechu ! Jeśli chodzi o silnik, to gość zrobił pewnie przekładkę silnika na 3.0, a zostawił tylko osłonę z napisem 2.0 Płaci sobie teraz ubezpieczenie około 100zł mniej trzeba by nad tym pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 B52 jesli szukasz maximy to ja bym rozgladal sie tylko za 3.0. 2.0 Moze i spali mniej ale po pewnym czasie mozesz poczuc duzy niedobor mocy. Jesli chodzi o to czy kupic qx czy us to chyba tylko kwestia gustu. Rozniece tak na szybko jakie mi przyszly do glowy to inny kolektor ssacy, hamulce, brak komputera pokladowego w us. Jesli chodzi o porownanie maximy do focusa to nie ma co porownywac. To zupelnie inna klasa aut. Jesli bys interesowal sie wersja us to moj brat bedzie chyba niedlugo swoja sprzedawal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Zdecydowanie 3 litry, Czy europa czy USA to chyba juz bardziej kwestia gustu ktora ladniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Nie to ze zachwalam maxime brata ale ona ma juz zrobiony ten mod dolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Grzechu ! Jeśli chodzi o silnik, to gość zrobił pewnie przekładkę silnika na 3.0, a zostawił tylko osłonę z napisem 2.0 Płaci sobie teraz ubezpieczenie około 100zł mniej trzeba by nad tym pomyśleć Szalony ten numer z przekładką to faktycznie niegłupi pomysł, ale na zdjęciu w tej Maxi jest na 100% silnik 2.0 więc gość ściemnia. Skoro nie zna podstawowych parametrów swojego auta to źle świadczy o wiarygodności jego oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Jak poznales ze to 2.0 a nie 3.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Również się dołączam do pytania, bo małą miałem styczność z 2l motorem i ciężko mi dostrzec różnicę. Jedyne co widzę po za brakującą osłoną to, że osprzęt przed liftem i brak tempomatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) Nie to ze zachwalam maxime brata ale ona ma juz zrobiony ten mod dolotu A co daje taki mod ? Edytowane 20 Października 2009 przez B 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) A co daje taki mod ? konkretny bulgot!!! ... nie ma szans żeby ktoś się nie obrócił jak wciśniesz mocno gaz Edytowane 20 Października 2009 przez Szalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 konkretny bulgot!!! ... nie ma szans żeby ktoś się nie obrócił jak wciśniesz mocno gaz To ja taki chce mieć jak już zakupie Maxi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wald Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 to przy kazdym odpaleniu Twojego V6, passat sasiada sam bedzie do garazu sie chował ze wstydu ...a sasiad bedzie go po kryjomu wypychal przed podwórko, zebys nie slyszaj klekotu jak go odpali No mistrz tekst Ale o jaki dokladnie myk chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Jak poznales ze to 2.0 a nie 3.0? Po dolocie ma inny kształt w silniku 2.0 i inny w 3.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) Po dolocie ma inny kształt w silniku 2.0 i inny w 3.0 Hmmm.....może kolektor został od 2.0 a silnik jest 3.0 Sprawdziłem teraz uszczelki pod kolektor dla 2.0 oraz 3.0 wychodzi,że są różne Zadzwonię jutro do gości a i zapytam co jest grane Edytowane 20 Października 2009 przez Szalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 B52 jesli szukasz maximy to ja bym rozgladal sie tylko za 3.0. 2.0 Moze i spali mniej ale po pewnym czasie mozesz poczuc duzy niedobor mocy. Jesli chodzi o to czy kupic qx czy us to chyba tylko kwestia gustu. Rozniece tak na szybko jakie mi przyszly do glowy to inny kolektor ssacy, hamulce, brak komputera pokladowego w us. Jesli chodzi o porownanie maximy do focusa to nie ma co porownywac. To zupelnie inna klasa aut. Jesli bys interesowal sie wersja us to moj brat bedzie chyba niedlugo swoja sprzedawal. Zapytaj o rok prod, przebieg, gdzie był serwis i ogólny stan. A...i cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Brat wraca w czwartek z urlopu to napisze wszystko a na dzien dzisiejszy moge napisac: 1998r wersja se. Jest to byla maxima butryna (starsi uzytkownicy pewnie jeszcze ja pamietaja). Ma zalozone bixenony (chyba tylko dwie maximy w pl maja), dotykowy monitor na panelu srodkowym (podpinasz pod niego lapka i masz centrum dowodzenia ) i oczywiscie zrobiony mod dolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Brat wraca w czwartek z urlopu to napisze wszystko a na dzien dzisiejszy moge napisac: 1998r wersja se. Jest to byla maxima butryna (starsi uzytkownicy pewnie jeszcze ja pamietaja). Ma zalozone bixenony (chyba tylko dwie maximy w pl maja), dotykowy monitor na panelu srodkowym (podpinasz pod niego lapka i masz centrum dowodzenia ) i oczywiscie zrobiony mod dolotu A ile by brat chciał za takie cudeńko ? I o co chodzi z tym modem dolotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 I o co chodzi z tym modem dolotu ? Jet to prosta modyfikacja puszki dolotu, a dokładniej zaopatrzenie jej w dodatkowy dostęp powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Brat wraca w czwartek z urlopu to napisze wszystko a na dzien dzisiejszy moge napisac: 1998r wersja se. Jest to byla maxima butryna (starsi uzytkownicy pewnie jeszcze ja pamietaja). Ma zalozone bixenony (chyba tylko dwie maximy w pl maja), dotykowy monitor na panelu srodkowym (podpinasz pod niego lapka i masz centrum dowodzenia ) i oczywiscie zrobiony mod dolotu Już mi się podoba, czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 Hej jak juz bedzie na sprzedaz to pojawi sie tu link do ogloszenia. Cena ok 16tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Hej jak juz bedzie na sprzedaz to pojawi sie tu link do ogloszenia. Cena ok 16tys zl. Świetnie :-) Dopiero co zacząłem pisać na forum a już jest szansa, że zakupie auto być może od Klubowicza. Lepiej od Klubowicza niż od obcego... he! Czekam z niecierpliwością. Edytowane 22 Października 2009 przez B 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalllo Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Jet to prosta modyfikacja puszki dolotu, a dokładniej zaopatrzenie jej w dodatkowy dostęp powietrza A masz może jakieś poglądowe rysunki jak to ma wyglądać bo nie mam za bardzo pojęcia co i jak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 A masz może jakieś poglądowe rysunki jak to ma wyglądać bo nie mam za bardzo pojęcia co i jak zrobić Dołączam się do prośby o instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi