Doodek Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Ale Ty ogólnie chyba masz to Greddy szerokie bardziej pod dmuchanie niż wolnossący, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 bez chlodzenia w 45 stopniach bylo u Kuby 309 No i to jest najmocniejsze wolnossące 350Z jakie doświadczyła moja hamowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 No i to jest najmocniejsze wolnossące 350Z jakie doświadczyła moja hamowania Właśnie... mały offtop kolega Bartek z fioletowej Zety twierdzi, że schamował u Ciebie DE na 287 w kompletnej serii. Możliwe to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Witam. U mnie wydech na komponentach Scorpion'a pracuje następująco (już z chlapaczami ale bez dystansów jeszcze): Hmm nie wiem czy jeszcze nie za cicho. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 to jest cicho czy kwestia mikrofonu? u mnie telefon nie uchwyca głośności, za to ja ledwo stoję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Słuchajcie, będę ogarniał wydech, od katów do końca, na zamówienie. Średnica rur jak w serii, tłumiki odpowiadające rozmiarami i ilością serii, bo chcę podobny do serii dźwięk, bez darcia japy i rezonowania. Czy na coś powinienem zwrócić uwagę, jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Tomus Twoj wydech to muzyka dla moich uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Robert bardzo stonowany..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 No właśnie dużo zależy od aparatu. Film wyżej nagrywany Samsungiem Galaxy S5 natomiast film poniżej nagrywany Nokią E7 kiedy auto jeszcze nie miało Y-pipe'a. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CMQ Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Pany, odnośnie mojego powyższego posta, niech się ktoś wypowie. Test pipes - mam zlecić takie rezonowane? Ktoś takie robił? To wpływa na dźwięk jakoś? Jak miałby wyglądać cały układ od katów do końca po kolei - test pipes rezonowane, środkowy i końcowy? Będzie git? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 A ma ktos z was moze namiar na sklep/firme gdzie kupie srodkowy rezonansowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 jasne http://www.motordyneengineering.com/index.php?cPath=2_9 tam po środku masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Kombinował ktoś może z elektroniczą przepustnicą coś ? Założyłem wydech japspeeda k1 i ze względu, że żyjemy w kraju takim a nie innym i policja czeka na każdym kroku pomyślałem ze przełącznik w kabinie by by świetną sprawą . Ktoś może ma zamontowane coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) MG motorsport zbudował taką wersje wydechu do 370Z ale pewnie pytasz o wersję dużo tańszą Znalazłem na YT (jakość nagrania słaba) https://youtu.be/ILaUPYG6bZE Edytowane 2 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 MG motorsport zbudował taką wersje wydechu do 370Z ale pewnie pytasz o wersję dużo tańszą Znalazłem na YT (jakość nagrania słaba) https://youtu.be/ILaUPYG6bZE Chodzi mi o samą przepustnicę właściwie , znalazłem taką na allegro tylko nie bardzo rozumiem działania i wg mnie to nie ma sensu . Chyba , że jakoś zle to sobie wyobrażam i może mi to ktoś wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) to prawdopodobnie zawór odcinający a nie przepustnica (tylko dwa położenia: otwarty zamknięty) jeżeli otworzysz ten zawór spaliny omijają końcowy tłumik lub tłumiki ( przy zamkniętym jest seryjny wydech) w Zet przy dual system potrzebujesz dwa takie zawory To jest dobre Niemiecka firma tuningowa Hamann stworzyła aplikację na smartfony pozwalającą kontrolować głośność i brzmienie wydechu. Mowa tu oczywiście o specjalnych układach wydechowych stworzonych przez Hamanna. Jak na razie tuner oferuje je wyłącznie dla BMW X5. Niebawem jednak powinien poszerzyć swoją ofertę.Nie wiemy jak dokładnie działa zestaw Hamanna. Podejrzewamy jednak, że aplikacja pozwala sterować klapami w wydechu, które zmieniają brzmienie silnika. Edytowane 4 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) ARMYTRIX robi wydechy ze zmienną charakterystyką pracy. Mam na myśli głośność wydechu. Otrzymujemy do zestawu pilot i możemy delektować się dźwiękiem silnika z zewnątrz. Wśród ich projektów jest też m.in. 370Z. Nie wiem czy to już nie przegięcie. Edytowane 4 Października 2015 przez Robert83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 w czym ma byc przegięcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 to prawdopodobnie zawór odcinający a nie przepustnica (tylko dwa położenia: otwarty zamknięty) jeżeli otworzysz ten zawór spaliny omijają końcowy tłumik lub tłumiki ( przy zamkniętym jest seryjny wydech) w Zet przy dual system potrzebujesz dwa takie zawory To jest dobre Z tym, że wychodzi na to, że będzie albo głośno tak jak jest teraz albo głośniej bo omijając końcowe tłumiki, które i tak są przelotowe to jak by wgl wydechu nie było zgadza się ? Ja mam wersję europa więc nie mam dual systemu tylko jedną rurę . ARMYTRIX robi wydechy ze zmienną charakterystyką pracy. Mam na myśli głośność wydechu. Otrzymujemy do zestawu pilot i możemy delektować się dźwiękiem silnika z zewnątrz. Wśród ich projektów jest też m.in. 370Z. Nie wiem czy to już nie przegięcie. Takie coś to właśnie rozwiązanie dla mnie z tym, że wolał bym guzik w kabinie, a nie 30 pilotów przy kluczykach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Chodzi mi o to, że złożoność takiego układu jest ogromna. Dopiero teraz sobie to uświadomiłem przeglądając ofertę na ich stronie. Aby mieć wpływ na zmianę dźwięku kiedyś montowało się wkładki wyciszające (silencer'y). Było to proste i skuteczne rozwiązanie. Żeby realizować to automatycznie musimy doposażyć auto w wiele elementów. Tu jest kompletny wydech: http://www.armytrix.com/Nissan-370Z.php No i mam wątpliwości czy nie narazimy się na śmieszność kiedy auto samo będzie odgrywać filharmonie dźwięków. Szkoda tylko że nie mogę się doszukać ceny tego wszystkiego. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Silencery mam i faktycznie jest cichutko jak w oryginale po ich założeniu ale brzydko to wygląda i nie po to zmieniałem wydech żeby było jak w oryginale . Chodzi o to tylko aby w razie kontroli policji kliknąć guzik i mieć w d*pie to co słyszeli bo już tego nie usłyszą Wiecie gdzie można znaleźć takie elektroniczne przepustnice po za tą z allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 No za***isty układ można w zasadzie płynnie regulować otwarcie wydechu - osobiscie wolał bym tryb otwarty zamknięty by-pass , sterowany przyciskiem z kabiny. Czuje że cena będzie wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) żeby sterować wydechem wystarczy załozyc zawór wg http://fmic.pl/78-wastegate co prawda to sluży do regulacji turbosprężarki ale w tym celu też sie nada dajesz wężyk duchasz w niego ciśnieniem powietrza a on zmienia przepływ spalin Edytowane 5 Października 2015 przez jarek1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Z tym, że wychodzi na to, że będzie albo głośno tak jak jest teraz albo głośniej bo omijając końcowe tłumiki, które i tak są przelotowe to jak by wgl wydechu nie było zgadza się ? Ja mam wersję europa więc nie mam dual systemu tylko jedną rurę Tak, bo takie zawory zakłada się do seryjnego lub cichego wydechu, a nie do wydechu pozbawionego bebechów Taki układ wydechowy armytrix do 370Z kosztuje 13k plus opcje 5k http://allegro.pl/uklad-wydechowy-armytrix-nissan-370-z-i5683490766.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Silencery mam i faktycznie jest cichutko jak w oryginale po ich założeniu ale brzydko to wygląda i nie po to zmieniałem wydech żeby było jak w oryginale . Chodzi o to tylko aby w razie kontroli policji kliknąć guzik i mieć w d*pie to co słyszeli bo już tego nie usłyszą Wiecie gdzie można znaleźć takie elektroniczne przepustnice po za tą z allegro ? Tez mam silencery, bez nich jest duzo głośniej, jednak z jest ok w kabinie a na zewnątrz nadal jest fajnie głośno, tyle ze sie ziemia nie trzęsie tez bym sobie wolał wmontowac przymykanie, tyle ze nie klapkami a czymś w rodzaju "obiektywu w aparacie". Chciałbym by sie zwezalo i rozszerzało niż klapkami zero jedynkowo. Co wiecej ja mam podwójny, a Arytmixa jest wyglądem do seryjnego wydechu podobny. Sebastian ma Artmixa wydech, klapka zabiera 50-60 km po zamknięciu i wyciszenie Armytrixa* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi