Arnold 350z Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Tez mam silencery, bez nich jest duzo głośniej, jednak z jest ok w kabinie a na zewnątrz nadal jest fajnie głośno, tyle ze sie ziemia nie trzęsie Teraz przypominam sobie właśnie ze spotu pod narodowym, że Twoja była dosyć głośna pewnie tak samo jak moja teraz Nie miałeś problemów z policją ? Mi się póki co bardzo podoba, że aż babcie się krzywią a dzieci zatykają uszy ale w trasie było by to uciążliwe i wtedy założę te silencery ohydne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ja mam głośny dzieci i babcie boją się i uciekają w popłochu. W trasie jest faktycznie głośno ale idzie się przyzwyczaić a w mieście to lubię ten łomot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Tez mam silencery, bez nich jest duzo głośniej, jednak z jest ok w kabinie a na zewnątrz nadal jest fajnie głośno, tyle ze sie ziemia nie trzęsie Teraz przypominam sobie właśnie ze spotu pod narodowym, że Twoja była dosyć głośna pewnie tak samo jak moja teraz Nie miałeś problemów z policją ? Mi się póki co bardzo podoba, że aż babcie się krzywią a dzieci zatykają uszy ale w trasie było by to uciążliwe i wtedy założę te silencery ohydne zrób jak ja, weź czarną farbę i tryśnij na te silencery - nie będzie się to rzucać w oczy ja swoją drogą zmieniłem oryginalne silecery na zrobione od nowa, bo zwiększyłem średnicę i by były bardziej szczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 tez bym sobie wolał wmontowac przymykanie, tyle ze nie klapkami a czymś w rodzaju "obiektywu w aparacie". Chciałbym by sie zwezalo i rozszerzało niż klapkami zero jedynkowo. Co wiecej ja mam podwójny, a Arytmixa jest wyglądem do seryjnego wydechu podobny. Sebastian ma Artmixa wydech, klapka zabiera 50-60 km po zamknięciu i wyciszenie aż tyle 50KM? szok (to sprawdzone?) a są takie jak "przysłona w obiektywie" ? te z klapą mogą działać płynnie (wystarczy pozycjoner) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 sprawdzone, bo byłem na hamowni wówczas, jak był Sebastian nie wiem, czy jest coś takiego o czym mówię, natomiast takie rozwiązanie by mnie interesowało, gdyż wiem, że jest duży przeskok między klapką otwartą, a zamkniętą (jeżeli chodzi o dB, których brak na zamkniętej klapce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 ja swoją drogą zmieniłem oryginalne silecery na zrobione od nowa, bo zwiększyłem średnicę i by były bardziej szczelne A wrzucisz jakieś zdjęcie podglądowe Też nad tym myślałem żeby je jakoś przerobić, żeby były głębiej ale bałem się że przestaną spełniać funkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 jak to głębiej? nie bardzo rozumiem, musisz pokazać jak u Ciebie to wygląda jak doszczelniłem wydech i jak były oryginalne, to się wyciszył pedalsko - w kabinie nie było basu i tak z d*py. Zwiększyłem o 1 cm średnicę plus zrobiłem na zasadzie lejków końcówki wkładane i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Mam wydech japspeed k1 oto zdjęcie podglądowe bo moje silencery schną teraz ( pomalowane na czarno ) Końcówki bez silencerów są wgł mnie piękne takie jakie być powinny, a z nimi jak jakieś pedalskie rurki z matiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 rzeczywiście jakieś pedalskie te silencery proponuje dorobić sobie jak ja, w eltecu za 400 zł, raz że nie powinny być takie, że rurka wystaje poza obszar ścianki, dwa - same końcówki są jakieś krótkie ?!?!! dobrze, że mnie posłuchałeś - nie mniej dziwne, że piszesz, że schną, bo jeśli nie napisałeś posta w czasie rzeczywistym (schnących silencerów) to jakaś dziwna sprawa, gdyż moje schły może z 10 min max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 proponuje dorobić sobie jak ja, w eltecu za 400 zł, raz że nie powinny być takie, że rurka wystaje poza obszar ścianki, dwa - same końcówki są jakieś krótkie ?!?!! dobrze, że mnie posłuchałeś - nie mniej dziwne, że piszesz, że schną, bo jeśli nie napisałeś posta w czasie rzeczywistym (schnących silencerów) to jakaś dziwna sprawa, gdyż moje schły może z 10 min max Podrzuć jakieś zdjęcie jak to u Ciebie wygląda Psikałem je 5 min przed dodaniem posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 napisałem PM do Ciebie patrzcie co znalazłem ciekawego jak sobie oglądałem kolektory itp https://conceptzperformance.com/Cart/description.php?II=23116 tylko pytanie jak to będzie działać lub/i czy trzeba domontować coś do tego by sterować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 hehe... w tym co pokazales jest akurat linka i dzwignia jak od ssania w maluchu i tym sobie regulujesz otwarcie... sa jeszcze takie zestawy na silniczku pradu stalego sterowane np z pilota...ale tutaj masz raczej 0,1 chyba że odetniesz sobie zasilanie w polowie otwarcia... 3 opcja customowa to silniczek krokowy ze sterownikiem wlasnej produkcji w oparciu o wejścia jak np polozenie pedalu przyspieszenia/ cisnienie w kolektorze/ RPM...cokolwiek co daje sygnal cyfrowy... wtedy mozesz zrobic plynne otwarcie wzgledem twojej nogi lub opisać to jakąś inną funkcją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 zrobiłem zdjęcie dzisiaj, żeby Ci pokazać możesz pokazać jak to wygląda u Ciebie teraz po przemalowaniu (swoją drogą nie można porobić zdjęć w miejscu publicznym, bo od razu, czy na sprzedaż, jak bym miał napisane na czole sprzedam, bo przecież robię zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 za***iście to wygląda. Jakby ich w ogóle nie było. Normalnie silencery są obleśne a tutaj poprzez taki drobiazg estetyka jest na najwyższy poziomie. Na takich przykładach dopiero widać jak ważne są detale. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arnold 350z Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 zrobiłem zdjęcie dzisiaj, żeby Ci pokazać możesz pokazać jak to wygląda u Ciebie teraz po przemalowaniu No na prawdę u Ciebie to bardzo dobrze wygląda Ja jutro sie postaram wstawić jak moje wyglądają ( nadal bez szału ale jakby trochę lepiej ) tylko mam teraz wewnętrzny problem czy wole ryk czy delikatne pierdzenie Pojeździłem dziś pierwszy dzień z silencerami i jakby mi ktoś kilka koni odjął i jakby ze 100 dB mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 moc spada, bo zatykasz wydech, także troszkę może być to odczuwalne czy są test pipy, czy nadal katalizatory ? bo to też ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtamanR1 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 czy po usunieciu srodkowego duzy jest chalas w kabinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Mój wydech nie ma środkowej sekcji i nie zrobiło się jakoś szczególnie głośno. Seryjny wydech jest bardzo cichy i eliminacja środkowego tłumika uchodzi za najtańszy sposób poprawy walorów odsłuchowych Zetki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtamanR1 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Mój wydech nie ma środkowej sekcji i nie zrobiło się jakoś szczególnie głośno. Seryjny wydech jest bardzo cichy i eliminacja środkowego tłumika uchodzi za najtańszy sposób poprawy walorów odsłuchowych Zetki. Pozdrawiam. Dzieki wielkie za szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 W najbliższym czasie spróbujemy założyć do mojej Zetki kolektory TurboWorks'a. Mam nadzieje, że walory akustyczne ulegną jeszcze poprawie. Postaram się też uaktualnić temat o nowe fotki ponieważ autko miało sesje zdjęciową (przy pomocy lepszego sprzętu a nie kalkulatora) Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 to dywan perski czy turecki? Nie no fajne, fajne kolektorki...zainwestuj w bandaz przed montazem bo bedzie smierdzialo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtamanR1 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 a ja mam pytanie bo taka mysl sie w pracy przewinela co zrobic zeby Zeta puszczala marchewki ? cos z ECU trzeba robic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Zrobić wydech przelot tak jak Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtamanR1 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 m Zrobić wydech przelot tak jak Bartek. jakis filmik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi